субота, 19. децембар 2020.

Vanilice sa makom









 Potrebno je:


  • 200g masti,
  • 500g brašna,
  • 1 žumance,
  • 200g maka, 
  • 1 celo jaje
  • 4 kašike šećera 
  • sok od 1 limuna i
  • pekmez od kajsija

Priprema:

Mast penasto umutiti, a zatim dodati žumance, jedno celo jaje, šećer, mak i sok od jednog limuna. Potom dodati brašno, izručiti sve na dasku za mešenje, zamesiti testo i oklagijom razvući koru 1/2 santimetra debelu. Kalupom za vanilice ili rakijskom čašom vaditi pogačice, 
 pa onda posuti mlevenim orasima, ređati u pleh, staviti u rerun i peći. Pečene vanilice premazati pekmezom, sastaviti dve i dve, posuti ih šećerom u prahu  i služiti.


Нема коментара:

Постави коментар