Potrebno je:
- 500g brašna,
- 1/2 kockice kvasca,
- prstohvat soli,
- 100g šećera,
- 2 vanilin šećera,
- 130 ml vode,
- 100 ml mleka,
- 80 ml jogurta,
- 50 ml ulja,
- 1 žumance i
- 200g mlevenog maka.
Priprema:
U mlakoj mešavini vode i mleka, sa dodatkom šećera, razmutiti kvasac. U vanglicu staviti brašno, prstohvat soli, jogurt, ulje, žumance, vanilin šećer, mleveni mak, i na kraju kvasac. Zamesiti testo.
Testo staviti u nauljenu vanglicu, prekriti providnom folijom i ostaviti da odmara.
Kada testo naraste prebaciti ga na brašnom posutu radnu površinu. Rastanjite na debljinu prsta i čašicom vadite pogačice. Pogačice poređajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje, ostavite da odmaraju petnestak minuta. Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite pogačice dok lepo ne porumene.
Pogačice možete posuti šećerom u prahu.
Uživajte u svakom zalogaju!
Нема коментара:
Постави коментар