Potrebno je:
- 700g brašna,
- 400g pirea od bundeve,
- 200 ml mlakog mleka,
- 42g svežeg kvasca,
- 1 jaje plus jedno žumance za premazivanje,
- 2 kašičice soli,
- 1 kašičica šećera i
- 100g margarina.
Priprema:
Bundevu ispeći u rerni, prohladiti pa ispasirati. U toplo mleko izmrviti kvasac, dodati šećer i kašiku brašna, pa ostaviti da nadođe. Polovinu od potrebne količine brašna staviti u posudu za mešanje, dodati nadošli kvasac, pire od bundeve, jaje i so. Umesiti mekše, glatko testo postepeno dodavajući preostalu količinu brašna. Ostaviti testo da naraste na toplom mestu.. Premesite testo, šerpu obložite papirom za pečenje i stavite testo. Testo premazati žumancetom, možete a i ne morate. Ostaviti da odmara oko trideset minuta. Rernu zagrejte na 200 stepeni i stavite hleb da se peče. Vreme pečenja hleba zavisi od rerne. Drvenim štapićem proverite da li je hleb pečen. Ako se testo ne lepi za štapić hleb je pečen.
Uživajte u svakom zalogaju to Vam želi Baćkova kuhinja!
Нема коментара:
Постави коментар