Holanđanka, Elen Kit
Amsterdam 1943. Dok lale cvetaju, nacističke trupe sve više stežu obruč oko grada. Marajke de Graf i njen muž uhapšeni su i deportovani u koncentracione logore u Nemačkoj. Marajke se našla pred izazovom, spora smrt ili.......
Sa druge strane žice SS oficir Karl Miler stiže u logor.
Kroz knjigu se prepliću 1943 i 1977 godina.
Od Holandije, preko Nemačke pa sve do Argentine. Holanđanka plete priče o tri sasvim različite osobe koje dele jednu tajnu.
Švapsku pitu brzo i lako ćete napraviti tako da će Vam ostati dovoljno vremena i za knjigu.
Amsterdam 1943. Dok lale cvetaju, nacističke trupe sve više stežu obruč oko grada. Marajke de Graf i njen muž uhapšeni su i deportovani u koncentracione logore u Nemačkoj. Marajke se našla pred izazovom, spora smrt ili.......
Sa druge strane žice SS oficir Karl Miler stiže u logor.
Kroz knjigu se prepliću 1943 i 1977 godina.
Od Holandije, preko Nemačke pa sve do Argentine. Holanđanka plete priče o tri sasvim različite osobe koje dele jednu tajnu.
Švapsku pitu brzo i lako ćete napraviti tako da će Vam ostati dovoljno vremena i za knjigu.
Kada Vam se čini da je sve izgubljeno i da nemate nikakve šanse da preživite.
VERA, LJUBAV, NADA
Potrebno je:
Ovo je dupla mera
- 500 g brašna,
- 25g svežeg kvasca,
- 2 dl mleka,
- 2 kašičice šećera,
- 50 ml ulja,
- 1 jaje,
- malo soli i
- 1kg šljiva.
ZA POSIPANJE
- 150 g brašna,j
- 100g margarina i
- 100 g šećera.
Priprema:
U mlako mleko dodajte dve kašičice šećera i kvasac. Kad kvasac nadođe dodajte brašno koje ste pre toga posolili. Dodajte ostale sastojke za testo i dobro ga izradite. Nemojte staviti odmah svo brašno, već ga dodavajte postepeno jer testo ne treba da bude previše tvrdo a ni previse mekano.Ostavite na toplom mestu dok se testo ne udvostruči. Spremite i mrvičastu smesu za posipanje tako što ćete sve sastojke za to predviđene trljati između dlanova dok se masa ne pretvori u krupnije mrvice. Podmazite pleh izrucite testo, preko testa poređajte očišćene polutke šljiva i obilato pospite mrvičastim testom. Pecite u zagrejanoj rerni oko pola sata dok pita lepo ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар