Potrebno je:
- 1kg krušaka,
- 500g kora za pitu,
- 8 kašika šećera,
- 4 kašika griza,
- 2 dl kisele vode,
- 2 vanil šecera i
- 100 ml ulja.
Način pripreme:
Pomešati ulje i kiselu vodu. Prvu koru raširiti pa poprskati mešavinom kisele vode i ulja, zatim drugu koru raširite preko prve takodje poprskati mešavinom.
Kruške narendati..
Izmešati, šećer, vanillin šećer, griz i rendane kruške.Fil rasporediti na jedan kraj kore i urolati u obliku puža.
Pleh podmazati staviti prvog puža, potom oko prvog puža uviti drugi rolat. Postupak ponavljati dok se sve kore ne potroše.
Pitu premazati sa mešavinom ulja i kisele vode.Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok lepo ne porumeni.Gotovu pitu posuti šećerom u prahu.
Нема коментара:
Постави коментар