уторак, 11. август 2020.

ŠUFNUDLE















RINGIŠPIL, JELENA BAČIĆ ALIMPIĆ
201 stranica knjige
Ugleda svoju Anu kako sa bakom mesi šufnudle, a Margita joj strpljivo objašnjava tajne svoje kuhinje.
Knjiga  kao inspiracija za ovako lep recept.
Priča o ljubavi koja je uspela da nadraste život i sudbinu.

Značenje reči šufnudle

valjušci od testa zamešenog sa krompirom, oblika i veličine prsta

Potrebno je:

  • 800g krompira,
  • 200 brašna,
  • 3 kašike ulja,
  • prstohvat soli,
  • kašičica šećera i
  • 1 jaje.

Za valjanje je potrebno:

  • 100g prezle, 
  • 100g mlevenog maka, 
  • šećer po ukusu i vanilin šećer. 

Priprema:
Krompir oguliti i staviti da se kuva. Kuvan krompir izgnječiti viljuškom dodati malo soli, ulja i jaje pa sve dobro izmiksirati da krompir nema grudvica. Na kraju dodati brašno i zamesiti testo. Praviti male kuglice pa svaku kuglicu razvaljati u valjak i seći željene dužine.. U šerpu sipajte vodu dodajte prstohvat soli pa kad proključa spuštajte šufnudle .Kuvati par minuta. da isplivaju na površinu.
Prezle propržiti sa malo ulja dodati mleveni mak, šećer po ukusu i vanilin šećer pa valjati šufnudle.

Нема коментара:

Постави коментар