- 4 jaja,
- 10 kašika brašna,
- 3 kašike pavlake,
- 100ml jogurta,
- šaka trnjina (ja koštice nisam vadila),
- 100 ml ulja,
- 150 g šećera,
- 1 vanilin šećer i
- pola praška za pecivo.
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo, ulje, vanillin šećer, jogurt pavlaku i sve lepo izjednačiti. Kalup za kuglof podmazati i posuti brašnom ako nemate silikonski kalup na dno razbacati malo trnjina, pokriti sa nekoliko kašika umućenog testa, pa opet trnjine, pa testo i sve tako dok ne potrošite sav materijal.
Odozgo na vrh stavite trnjine. Pecite na 180 stepeni oko 30 minuta, odnosno dok ne bude pečeno.
Gotov kuglof možete posuti šećerom u prahu.
Uživajte u svakom zalogaju, to vam želi Baćkova kuhinja!
Нема коментара:
Постави коментар