Nastao spajanjem francuskog kroasana I američkog mafina. Spolja hrskav a unutra mekan. Prvi krafin napravila je Kejt Rid, poslastičarka iz Melburna.
Potrebno je:
- 150 ml mlake vode,
- 1 kesica suvog kvasca,
- 100g putera,
- Pola kašičice soli,
- 300g brašna i
- 150g putera.
Za filovanje:
- 50g brusnica i
- 50 g suvig grožđa.
Priprema:
Suvi kvasac I šećer preliti mlakom vodom, dodati so, 100g rastopljenog putera I brašno pa sve zamesiti. Ostaviti da naraste, pa testo podeliti na šest delova. Oblikujte loptice I ostavite da odstoje još petnestak minuta. Svaku lopticu pospite brašnom, pa je oklagijom razvijte u pravougaonik veličine 25x50cm, testo će biti tanko I providno. Svaki komad testa premažite ostatkom putera, posuti brusnicama i suvum grožđem pa uvujte u rolat. Rolat presecite napola I svaku polovinu urolajteu oblik puža, pa stavite u kalup za mafine. Ostavite oko četrdeset munuta da narastu. Zagrejte rerun I pecite na 180stepeni oko 25 minuta. Pečene krafine pospite šećerom u prahu ili po ukusu …..
Uživajte u svakom zalogaju to Vam želi Baćkova kuhinja!!!
Нема коментара:
Постави коментар