Za testo je potrebno :
- 700g brašna,
- 4 dl vode,
- 3 kašike masti i
- pola kašičice soli.
Fil:
- 1 veća glavica kiselog kupusa,
- 1 glavica crnog luka,
- i biber po ukusu.
Priprema
Glavicu kiselog kupusa isecite na kockice.
Sitno iseckani crni luk propržite na malo masti pa dodajte kupus, dinstajte na tihoj vatri. Ja nisam dodavala so jer je kupus slan samo sam dodala malo bibera.
Pomešajte brašno i so, pa dodajite postepeno mlaku vodu i mast. Zamesiti testo, pokrijte i ostavite da odstoji oko pola sata. Potom testo premesite, pa podeliti na četiri dela. Formirati loptice, rastanjite u jufke, namažite od gore sa mašću i ostaviti na toplom mestu da odmara još pola sata.
Sto prekriti stolnjakom, pa posuti brašnom. Staviti jufku, pa je polako rastanjite, što je moguće tanje. Na kraju otkinuti rubove. Razvučeno testo poprskati sa malo rastopljene masti pa razbacati po testu fil od kupusa, pomoću stolnjaka urolati. Staviti u mašću podmazan pleh. Postupak ponoviti sa preostale tri jufke, odozgo premazati pitu mašću, pa peći u zagrejanoj rerni na dvesta stepeni, dok ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар