петак, 3. јануар 2020.

Zavrzlame sa cimetom



















Potrebno je:

 Za testo je potrebno:

  • 500g brašna,
  • malo soli,
  • 1 kašika šećera,
  • 21 g kvasca,
  • 1 jaje,
  • 200 ml mlakog mleka i
  • 100 ml ulja.

Za fil je potrebno:

  • 300g kristal šećera,
  • 6 kašičica cimeta i
  • 2 vanil-šećera.
Još je potrebno oko 100g badema.
Priprema:

Testo

U mlako mleko dodati kvasac i šećer, promešati.
Brašno pomešati sa solju, dodati ulje, i kvasac, pa zamesiti testo.
Prekriti i ostaviti na toplom da naraste.


Fil

Pomešati šećer, vanil-šećer i cimet.
Nadošlo testo premesiti i podeliti na dva jednaka dela.
Jednu jufku rastanjiti oklagijom u četvrtasti oblik, na debljinu oko 2 mm, i obilato posuti šećerom, vanilin šećerom i cimetom. Urolati, seći na kolutove, kolutove redjati u tepsiju obloženu papitom za pečenje. Na svaki kolut utisnite po jedan badem.
Isti postupak ponoviti i sa drugom jufkom.
Peći u ugrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta odnosno dok lepo ne porumene. Pečeno i prohlađeno pecivo posuti šećerom u prahu.Ja sam zavezlame posula sa limun šećerom u prahu.

Нема коментара:

Постави коментар