субота, 18. јануар 2020.

Pita











Japanska jabuka je poznata u svetu i pod imenom kaki jabuka. Iako je njeno ime pomalo neobično njeno dejstvo je nesvakidašnje. Ja jako volim japanske jabuke, po meni su one rajsko voće.

Potrebno je:

  • 500g kora za pitu,
  • 5 Japanskih jabuka, plus 2 narandže,
  • 100g šećera,
  • 2 vanilin šećera,
  • 1 kesica pudinga od vanile,
  • 1 dl ulja,
  • 1dl vode,
  • 1 praška za pecivo i
  • 200g mlevenih oraha.


Za preliv je potrebno:

  • 150g šećera,
  • 2 dl vode 
  • i 2 vanilin šećera.

Način pripreme:

Japanske jabuke oljuštiti i iseći na kockice, isto uraditi i sa narandžama.
Podeliti po pet kora za tri rolata. U posudu sipajte 1dl  vodu i razmutite u njoj praška za pecivo.
Pravite prvi rolat od kora i fila na ovaj način. Stavite prvu koru na radni površinu pospite preko nje kašičicu vode u kojoj je prašak za pecivo, zatim prelijte kašičicom ulja i kašikom oraha, tako redom preko svih pet kora.
Na zadnjoj petoj kori rasporedite kockice japanske jabuke i narandže, pospite kašiku šećera, kašiku pudinga od vanile i kašiku mlevenih oraha.
Urolajte u obliku rolata.Tako uradite i sa dva preostala rolata. Ređajte u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180 oko dvadesetak minuta
Dok se pita peče pripremite sirup.
Šećer prelijte vodom i stavite na vatru da prokuva, dodajte vanilin šećer, Kuvajte kratko, prohladite malo sirup pa prelijte preko pite.


Uživajte u svakom zalogaju, to Vam želi Baćkova kuhunja!

Нема коментара:

Постави коментар