субота, 16. новембар 2019.

Medveđe šape













Potrebno je:
  • 400g brašna,
  • 100g griza,
  • 2 cela jaja,
  • 200g svinjske masti,
  • 150g šecera,
  • 3 vanilin šecera i
  • 1 prašak za pecivo.

Za glazuru od čokolade je potrebno:


  • 100 g čokolade i 
  • 3 kašike ulja.
  • i još je potrebno oko 100g badema za kandže.




Priprema:

Umesiti testo od 400g brašna, 100g griza,2 cela jaja, 200g masti, 150g šecera, 3 vanilin sećera i praškom za pecivo.
Modlice za šapice umakati u brašno, puniti ih sa testom, ali ne do vrha pošto će prilikom pečenja narasti.
Peci na 180 stepeni dok ne porumene.

Šapice preliti glazurom od čokolade, badem potopiti u vrelu vodu i skinuti omotač da ostanu beli, tanko nožem iseći kandže i poređati.
 

Нема коментара:

Постави коментар