Potrebno je:
- 700g brašna,
- 400g pirea od bundeve,
- 200 ml mlakog mleka,
- 42g kvasca,
- 2 kašičice soli i
- 1 kašičica šećera.
Priprema:
Bundevu ispeći u rerni, prohladiti pa ispasirati. U toplo mleko izmrviti kvasac, dodati šećer i kašiku brašna, pa ostaviti da nadođe. Polovinu od potrebne količine brašna staviti u posudu za mešanje, dodati nadošli kvasac, pire od bundeve i so. Umesiti mekše, glatko testo postepeno dodavajući preostalu količinu brašna. Ostaviti testo da naraste na toplom mestu.Premesiti testo i ostavite da još malo raste. Od testa kidati male parčiće, razvlačiti oklgijom, motati u kiflicu, pri kraju motanja iceckati na trakice i formirati kiflu.
Podmazati tepsiju ređati kiflice, rernu zagrejati na 180 stepeni i peći kiflice.
Нема коментара:
Постави коментар