недеља, 10. новембар 2019.

Kiflice







Potrebno je:


  • 700g brašna,
  • 400g pirea od bundeve,
  • 200 ml mlakog mleka,
  • 42g kvasca,
  • 2 kašičice soli i
  • 1 kašičica šećera.



Priprema:


Bundevu ispeći u rerni, prohladiti pa ispasirati. U toplo mleko izmrviti kvasac, dodati šećer i kašiku brašna, pa ostaviti da nadođe. Polovinu od potrebne količine brašna staviti u posudu za mešanje, dodati nadošli kvasac, pire od bundeve i so. Umesiti mekše, glatko testo postepeno dodavajući preostalu količinu brašna. Ostaviti testo da naraste na toplom mestu.Premesiti testo i  ostavite da još malo raste. Od testa kidati male parčiće, razvlačiti oklgijom, motati u kiflicu, pri kraju motanja iceckati na trakice i formirati kiflu.
Podmazati tepsiju ređati kiflice, rernu zagrejati na 180 stepeni i peći kiflice.

Нема коментара:

Постави коментар