Potrebno je:
- 600g krompira,
- so, biber, vegeta,
- 2 kašike susama,
- 1 kašika čia semenki,
- 4 čena belog luka sitno isečenog,
- 1dl maslinovog ulja ako nemate može i suncokretovo i
- 100g maslaca .
Priprema:
Krompir oljuštite i svaki krompir isecite na tanke kriške skoro do kraja tako da krompir ostane u komadu kao lepeza.
Pripremljen krompir stavite u tepsiju i začinite ga sa soli, biberom i vegetom. (začinite ga i izmedju i u sredini) Maslinovo ulje stavite u šolju pa dodajte beli luk i dobro promešajte. Zatim svaki krompir bogato prelite ovom mešavinom. Na svaki začinjeni krompir stavite po komadić maslaca i pospite susamom i čia smenkama, stavite krompir u rernu zagrejanu na 220 stepeni da se peče oko 45 minuta.
Ukrasite svežim seckanim peršunovim lišćem.
Нема коментара:
Постави коментар