среда, 14. новембар 2018.

Tain, vojnički hleb








Ja sam probala da napravim ovaj hleb, da li sam uspela....

Magični hleb TAIN

Potrebno je:

  • 3 čaše brašna (možete koristiti raženo, integralno ili obično brašno, a možete i napraviti kombinaciju sva tri),
  • 2 kafene kašičice soli,
  • četvrtina kafene kašičice suvog kvasca i
  • jedna i po čaša vode.

Priprema:

Pomešajte brašno, so i kvasac, zatim dodajte vodu i promešajte kašikom ili varjačom. Pokrijte i ostavite da odstoji 12 sati (posudu s testom možete staviti u plastičnu kesu ako nećete da se uhvati korica). Nakon toga ponovo promešajte i ostavite da stoji dok se na površini testa ne pojave mehurići vazduha, a to može potrajati od 7 do 12 sati ili duže.
Istresite testo na radnu površinu, koju ste prethodno posuli brašnom, i preklopite ga kao koverat, a zatim prevrnite i prekrijte plastičnom folijom i ostavite da odstoji još sat, dva. Prvo zagrejte posudu (potrebna vam je posuda s poklopcem), pola sata pre prečenja, a zatim stavite testo u posudu, poklopite i pecite pola sata na 250 stepeni. Nakon toga skinite poklopac i pecite još 15-20 minuta.
Ovako pripremljen hleb nije samo hrana, čuvajte ga i možda i vama donese sreću.

Нема коментара:

Постави коментар