петак, 22. јун 2018.

Šeherezada torta







Potrebno je: 2 kutije turskog keksa

1 Fil:


  • 6 pudinga karamel (ili kao ja 3 pudinga vanila i 4 pudinga karamela),
  • 9 kasika secera ,
  • 200g šećera u prahu i
  • 1,5l mleka.

Skuvati puding u 1,5 l mleka sa 9 kašika šećera, ostaviti da se ohladi. Kada se puding ohladi dodati 1 umućen margarin sa 200g šećera u prahu.
2 Fil:

400g šlag kreme umutiti sa 5 dcl kisele vode

Na tacnu poredjati   keksa, ja sam redjala osam puta četiri.

FILOVATI: keks, puding -šlag i tako redom dok se sve ne potroši.
Celu tortu sam prelila gotovom Menaž glazurom, ukrasila ružama i sve posula listićima kokosa.


Sa strane sam stavila umućenu šlag kremu.

Нема коментара:

Постави коментар