Višnje nisam čistila od koštica, došla nam je tetka iz Francuske i ispričala da je kod prijateljice jela kuglof ali da višnje nisu bile očišćene od koštica.
Pitala sam je kako to? Lepo kaže ona višnje su ostale sočne a košticu lepo izbaciš odložiš je na tanjir i to je to.
Ja probala i jako mi se dopalo.
- 3 jaja,
- 100g šećera,
- 2 vanilin šećera,
- 100g maka, nisam ga mlela,
- 1dl ulja,
- 100g višanja sa košticama,
- 3 šoljice brašna i
- 1 prašak za pecivo.
Priprema:
Zagrijati rernu na 180°C kalup za kuglof namastiti i pobrašnjaviti .Umutiti jaja i šećer, dodati vanilin šećer, ulje, mak, prašak za pecivo i brašno. Sve dobro umutiti i izručiti u kalup. Od gore rasporedite višnje. Pecite oko 35 minuta odnosno dok ne bude pečeno u zavinosti od rerne.
Нема коментара:
Постави коментар