субота, 9. јун 2018.

Kuglof sa višnjama koje nisu očišćenje od koštica

Višnje nisam čistila od koštica, došla nam je tetka iz Francuske i ispričala da je kod prijateljice jela kuglof ali da višnje nisu bile očišćene od koštica.
Pitala sam je kako to? Lepo kaže ona višnje su ostale sočne  a košticu lepo izbaciš odložiš je na tanjir  i to je to.



Ja probala i jako mi se dopalo.







Potrebno je:
  • 3 jaja,
  •  100g  šećera,
  • 2 vanilin šećera,
  • 100g maka, nisam ga mlela,
  • 1dl ulja, 
  • 100g višanja sa košticama, 
  • 3 šoljice brašna i 
  • 1 prašak za pecivo.

Priprema:

Zagrijati rernu na 180°C kalup za kuglof namastiti i pobrašnjaviti .Umutiti jaja i šećer, dodati vanilin šećer, ulje, mak,  prašak za pecivo i brašno. Sve dobro umutiti i izručiti u kalup. Od gore rasporedite višnje. Pecite oko 35 minuta odnosno dok ne bude pečeno u zavinosti od rerne.

Нема коментара:

Постави коментар