Ja sam pre par godina posetila Pariz, tačnije 2012. godine. Ne bih da Vam pišem o čarima Pariza, neću ni da Vam pišem o knjizi, sve što bih napisala mislim da ne bi bilo dovoljno.Pre par dana srele se nas tri rođake, pita jedna : ,,Verice šta trenutno čitaš,,? Poslednje proleće u Parizu, odgovorih joj, ova druga me samo pogledala i rekla: ,, ja čitam težu literaturu,,.
Svako čita ono što voli, a meni se knjiga baš, baš dopala....Evo recepata za pravu “seljačku proju”.
Potrebno je:
U 400 grama kukuruznog brašna dodati oko 200 ml mlake vode sa razmućenim praškom za pecivo i jednom kašičicom soli. Masa treba da je nešto gušća od testa za palačinke. Sve to varjačom izmešati i sipati u tepsiju podmazanu mašću, staviti u zagrejanu rernu, na 230 stepeni, i peći oko 20 min. odnosno dok ne bude pečeno.
Ispečenu proju malo poprskati vodom, prekriti je kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.
- 400 g krupno mlevenog kukuruznog brasna,
- 220 ml mlake vode u kojoj je razmućena sa 1/ 2 kesice praška za pecivo,
- 1 ravna kašičica soli i
- mast za podmazivanje.
U 400 grama kukuruznog brašna dodati oko 200 ml mlake vode sa razmućenim praškom za pecivo i jednom kašičicom soli. Masa treba da je nešto gušća od testa za palačinke. Sve to varjačom izmešati i sipati u tepsiju podmazanu mašću, staviti u zagrejanu rernu, na 230 stepeni, i peći oko 20 min. odnosno dok ne bude pečeno.
Ispečenu proju malo poprskati vodom, prekriti je kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.
Нема коментара:
Постави коментар