петак, 6. децембар 2019.

Filovana lepinja
























































Za testo je potrebno:
  • 500 g brašna,
  • 1 kesica suvog kvasca,
  • 1 jaje,
  • 1dl hladne vode,
  • soli po ukusi i
  • 125 g istopljenog margarina

Za fil:
  • 200 g suhomesnatih proizvoda po ukusu,
  • 100g sira,
  • 3 jajeta,
  • so, biber, susam i
  • 1/2 kašičice kima.

Priprema:
Od brašna, jaja, soli, suvog kvasca margarin u komadićima i vode zamesite testo. Ostavite testo malo da odstoji.
Testo podelite na dva dela. Ja sam pravila dve lepinje.
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Okruglu metalnu tepsiju podmažite i prekrijte rastanjenim testom, tako da testo prelazi preko ivica tepsije.
Jaja umutite začinite solju, biberom, susamom i kimom, pomešajte sa sirom, pa rasporedite preko sredine testatesta. Testo koje je prelazilo ivice tepsije vratite i malo namrežgajte. Po sredini lepinje rasporedite suhomesnate proizvode. Pecite lepinju oko petnestak minuta, odnosno dok ne bude pečena.
Sa drugim delom testa uradite isto, lepinja je ukusna i topla i hladna.


Uživajte u svakom zalogaju!

Нема коментара:

Постави коментар