Potrebno je:
Za testo:
- 500g brašna,
- malo soli,
- 1 kašika šećera,
- 21 g kvasca,
- 1 jaje,
- 200 ml mlakog mleka i
- 100 ml ulja.
Za fil:
- 250g mlevenog maka,
- 7 kašika šećera,
- 2 vanil šećera i
- 150 ml vrelog mleka.
Priprema:
Testo
U mlako mleko dodati kvasac i šećer, promešati.
Brašno pomešati sa solju, dodati ulje, i kvasac, pa zamesiti testo.
Prekriti i ostaviti na toplom da naraste.
Fil:
Pomešati mak, šećer, vanil-šećer pa preliti vrelim mlekom i dobro izmešati sastojke.
Nadošlo testo rastanjiti oklagijom, iseći po sredini
nožem kao što je prikazano na slici i filovati makom.
Testo sa filom urolati, saviti u spiralu i ostavitiu o kruglu tepsiju podmazanu posutu brašnom.
Peći u ugrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta dok lepo ne porumene. Pečeno i prohlađeno pecivo posuti šećerom u prahu.
Peći u ugrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta dok lepo ne porumene. Pečeno i prohlađeno pecivo posuti šećerom u prahu.
Нема коментара:
Постави коментар