субота, 14. јул 2018.

Kuglof sa makom


Potrebno je:
  • 1 kg brašna,
  • 150g kristal šećera,
  • oko 7 dl mleka, 
  • kockica kvasca i
  • 150g  masti ili margarina.

Za fil:

  • 600g maka,
  • 500ml mleka i 
  • 300g šećera

Priprema:


Razmutite kvasac  sa kašičicom šećera, brašna,  mlakom vodom i ostavite ga na toplo mesto da se kvasac digne. U prosejano brašno dodajte rastopljen margarin ili mast, šećer, i malo soli, po želji možete dodati i malo narendane limunove  kore , dodajte dignuti kvasac i umesite testo. Prekrijte ga krpom i ostavite da naraste.

Kada testo naraste, podelite ga na  dva dela a zatim svaki deo razvijte oklagijom.

Pre nego što testo razvijete, pripremite fil:

Mak skuvajte sa mlekom i šećerom. Razvijeno testo premažite tanko margarinom , a zatim filom i urolajte, kalup za kuglof podmažite i pospite brašnom. Zagrejte rernu, i stavite kuglof sa makom da se peče. Na 220 stepeni oko 50 minuta u zavisnosti od rerne. Od ove smese napravićete dva kuglofa.

Gotov kuglof prohladite i pospite šećerom u prahu.

Нема коментара:

Постави коментар