Moram odmah da napomenem da je ovo moj sin Petar kuvao
Potrebno je:
- 6 kg svinjetine,
- 4 kg luka,
- svinjska mast,
- tucana paprika (ljuta),
- aleva paprika (slatka),
- ruzmarin,
- biber u zrnu,
- začin C,
- so,
- čokolada,
- lovorov list,
- ljuta papričica (sveža) i
- ljuta papričica (suva).
Priprema:
Luk iseckati i staviti da se malo proprži na masti.
Posle par min. staviti meso i ostaviti da se krčka na laganoj vatri.
Meso će pustiti svoj sok, kao i luk, tako da nema potrebe za dolivanjm vode u naredih sat, sat i po. Kada voda počne da isparava, održavati njen nivo toliko, čisto da ogrezne meso
Začini se dodaju kasnije.
Začini po slobodnoj proceni. (začin C, tucana i slatka paprika), ruzmarin, 7-8 listova lovorovog lista, zrna bibera . Po jedna cela sveža i sušena paprika i na kraju 200 g crne čokolade.
Nakon toga mora se više obraćati pažnja na mešanje jer zbog silnih začina lako zagori.
Gulaš je gotov kada se svinjetina maltene raspadne i sjedini sa lukom. To daje gustinu, tako da nema potreba za dodatnim.
Нема коментара:
Постави коментар