недеља, 10. децембар 2017.

Zimski kuglof














Potrebno je:
  • 3 jaja,
  • šećera oko 100g,
  • 2 vanilin šećera,
  • 3 kašike čokolade u prahu, ne mora čokolada može i kakao.
  • 1dl ulja, 
  • 3 šoljice brašna i 
  • 1 prašak za pecivo.

Za glazuru:
100g Bele čokolade, 1 nar za ukrašavanje.


Priprema:


Zagrijati rernu na 180°C kalup za kuglof namastiti i pobrašnjaviti .Umutiti jaja i šećer, dodati vanilin šećer, ulje, prašak za pecivo i brašno. Jedan mali deo žute smese izručiti u kuglof.  Preostaloj smesi dodati čokoladu u prahu, sve dobro sjediniti i izručiti preko žute smese Peći oko 30-40 min. ili dok ne bude pečen. Ostavite  kuglofga da se se prohladi, izvadite i prelijte glazurom od čokolade. Otopiti čokoladu sa dve kašike ulja. Ukrasiti bobocama nara.

Нема коментара:

Постави коментар