четвртак, 7. децембар 2017.

Čokoladni hleb









 Dopada mi se što se ovaj čokoladni hleb ne seče već kida.

Za testo je potrebno:

  • 100ml tople vode,
  • 1 kockica kvasca,
  • 100g šećera,
  • 200ml toplog mleka,
  • 50g otopljenog margarina,
  • 1 jaje,
  • narendana korica od 1 narandže,
  • 1 vanilin šećer,
  • pola kašičice soli i
  • oko 500g brašna.

i još:

  • 150g otopljenog margarina,
  • 100g šećera,
  • 2 kašike kakaoa i
  • kockice čokolade.

Priprema:

U vodi sa malo šećera razmutiti kvasac i ostaviti da zapeni.

Posebno pomešati ostatak šećera, mleko, margarin, jaja, so, koricu narendanu koricu narandže, vanillin šećer, dodati kvasac i sa brašnom zamesiti testo. Pokriti i ostaviti da naraste. Od testa kidati male loptice, svaku puniti sa pola kockice čokolade i opet oblikovati u lopticu. Umočiti svaku lopticu u margarin, pa u mešavinu šećera i kakaoa i ređati u kalup za kuglof. Ostaviti da opet naraste i peći u zagrejanoj rerni na 180 C dok ne porumeni. Malo prohladiti, pa okrenuti na tanjir. Po želji preliti sa čokoladom i ukrasiti po ukusu.

Нема коментара:

Постави коментар