субота, 14. октобар 2017.

Cvet pogača











Potrebno je:

  • 700 g brašna,
  • 250 ml mleka,
  • kockica kvasca,
  • 100ml vode,
  • 100 ml ulja, ili kockicu margarina,
  • 1 kašičisa soli,
  • 1 kašičica šećera i
  • 2 jajeta.


Priprema:

U mlako mleko i vodu dodati kvasac, šećer i kašičicu brašna. Ostaviti da kvasac nadođe. U posudu preručiti mleko sa nadošlim kvascem, dodati ulje i so, promešajte a onda brašnom zamestiti testo. Testo pokriti krpom i ostaviti 30 minuta da odmara. Nadošlo testo podelite na dva dela, tri četvrtine testa za cvet a jedna četvrtina za sredinu cveta.

Prvi deo testa razvucite što tanje i urolajte.

Krajeve premazati umućenim jajetom i sastaviti ih u krug. Testo isecite na više mesta makazicama. Prebacite u podmazan i brašnom posut pleh u sredinu stavite istanjen ostatak testa i premažite umućenim jajetom.

Нема коментара:

Постави коментар