недеља, 15. октобар 2017.

Pileći paprikaš u testu










Potrebno je:



  • 1 manje pile,
  • 500g krompira.
  • 1 crni luk,
  • 2 šargarepe,
  • so,
  • biber,
  • mast,
  • 2 kašike brašna i
  • 1 kašika aleve paprike.

Priprema

Na ulju propržiti sitno seckani crni luk. Kada postane staklast, naliti sa oko 2 l vode. Pile iseći na male komade, pa kad voda provri, dodati meso, posoliti i nastaviti kuvanje. Kada je meso na pola kuvano, dodati krompir i šargarepu. Nastaviti kuvanje, dok meso i krompir ne omekšaju. Napraviti zapršku od brašna i aleve paprike, propržene na malo masti. Dodati u kuvano jelo, sačekati da provri i kuvati još 1o tak minuta na tihoj vatri.
Da bi bilo zanimljivije, ja sam paprikaš servirala u šerpi od testa.

Нема коментара:

Постави коментар