четвртак, 16. фебруар 2017.

Kiflice sa svinjskim salom






Potrebno je:
  • 500g  brašna,
  • 2 žumanca,
  • 100 g šećera,
  • 40g kvasca,
  • 250 g sala,
  • 1 kašičica šećera, 
  • malo soli i 
  • po potrebi mleka.
 Za fil:
Pekmez po ukusu


Priprema:



Staviti kvasac sa kašičicom sećera i brašna  u mleko da nadođe. U posudu  staviti brašno, dodati kvasac, žumanca,  šećera i mleka koliko je potrebno  da se dobije srednje tvrdo testo.
Napraviti jufku, prekriti krpom i ostaviti malo da odstoji.
Zatim jufku razviti  na debljinu 1cm  premazati salom i presaviti  kao knjigu, sve četiri strane i ostaviti da stoji  10  minuta. Isti postupak ponoviti tri puta.Razviti testo, seći na  kvadratiće na svaki staviti kašičicu  pekmeza  od kajsija ,šljiva i formirati kiflu. Ređati u pleh obložen pek papirom i peći u zagrejanoj rerni . Vruće posuti šećerom u prahu.


Нема коментара:

Постави коментар