недеља, 26. фебруар 2017.

Panakota




Potrebno je:

  • 500ml slatke pavlake, 
  • 1 kesica želatina , 
  • 5 ml ekstrata od vanile, 
  • 2 kašike šećera i 
  • 4 kašike hladne viode. 

Priprema:

Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode I ostaviti na stranu da nabubri, sjediniti slatku pavlaku I šećer i staviti na vatru da provri. Kada provri skloniti sa vatre I dodati ekstrat vanile.Mešati a potom izručiti u kalupe ili čašu. Ako izručujete u kalupe, kalupe prvo pokvasite malo vodom , ostavite malo na sobnoj temperature pa stavite u frižider da se prohladi.

Pre nego što panakotu prevrnete na tacnu sa nožem idite oko ivice kalupa, da je odvojite od kalupa. Ukrasiti prelivom po želji.( kupine, višnje, jagode....

Нема коментара:

Постави коментар