недеља, 22. мај 2022.

Hleb



Potrebno je:


  • pola kockice kvasca, 
  • 1 kašičica soli,
  • 1 kašičica šećera,
  • 500g brašna,
  • 100g sira i 
  • mlaka voda

Za posipanje: crni susam po ukusu količina

Priprema:



Kvasac razmutiti sa malo mlake vode, šećerom i malo brašna pa ostaviti da nadođe. U vanglu nasuti brašno, meki sir,  nadošli kvasac i so. Vode dodati toliko da dobijete srednje gusto testo,mesiti dok ne počne da se odvaja i ne lepi za prste,ako treba dodajte jos  brašna. Ostaviti testo da naraste. Premesite i stavite u tepsiju da još malo odmara . Ja sam hleb posula crnim susamom. Hleb u zagrejanoj rerni pecite na 200 stepeni. Pečen hleb poprskati vodom uviti u krpu i ostaviti da se ohladi.











Нема коментара:

Постави коментар