уторак, 3. мај 2022.

Hleb sa crnim lukom





Potrebno je:
 
  • mlake vode po potrebi da se dobije srednje tvrdo testo,
  • 1 kašićica šećera,
  • 500g brašna,
  • 1 kašičica soli,
  • 1 kašičica šećera i 125 ml ulja,
  • pola kašičice mlevenog bibera,
  • 1 kesica suvog kvasca,
  • 1 kašičica mlevene ljute paprike ,
  • 4 struka mlaog luka, sitno iseckanog i
  • 2 pune kašike sitno iseckanog peršuna.

  • Priprema:
     Prosejati brašno dodati so, kašiku šećera, kvasac izmešati, napraviti udubljenje, dodati ulje ,vodu, biber, ljutu papriku, mladi luk, peršun . Zamesiti testo izručiti na radnu površinu i mesiti rukom oko desetak minuta, dok ne dobijete meko testo, po potrebi dodati još malo brašna ili vode. Testo oblikovati u kuglu, blago premazati sa malo ulja i vratiti nazad u vanglicu. Pokriti providnom folijom i ostaviti na toplom mestu da se udvostruči. Napraviti veknu, staviti u tepsiju papir za pečenje i prebaciti hleb. Zaseći ga na nekoliko mesta i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude pečen.
  •  










Нема коментара:

Постави коментар