Potrebno je:
- mlake vode po potrebi da se dobije srednje tvrdo testo,
- 1 kašićica šećera,
- 500g brašna,
- 1 kašičica soli,
- 1 kašičica šećera i 125 ml ulja,
- pola kašičice mlevenog bibera,
- 1 kesica suvog kvasca,
- 1 kašičica mlevene ljute paprike ,
- 4 struka mlaog luka, sitno iseckanog i
- 2 pune kašike sitno iseckanog peršuna.
Priprema:
Prosejati brašno dodati so, kašiku šećera, kvasac izmešati, napraviti udubljenje, dodati ulje ,vodu, biber, ljutu papriku, mladi luk, peršun . Zamesiti testo izručiti na radnu površinu i mesiti rukom oko desetak minuta, dok ne dobijete meko testo, po potrebi dodati još malo brašna ili vode. Testo oblikovati u kuglu, blago premazati sa malo ulja i vratiti nazad u vanglicu. Pokriti providnom folijom i ostaviti na toplom mestu da se udvostruči. Napraviti veknu, staviti u tepsiju papir za pečenje i prebaciti hleb. Zaseći ga na nekoliko mesta i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude pečen.
Нема коментара:
Постави коментар