недеља, 17. април 2022.
Pogača
Potrebno je za pogaču
600g brašna,
1 kašičica soli,
5 kašika kisele pavlake,
1 kašičica šećera,
200 do 250 ml mleka i
20g svežeg kvasca.
Priprema:
U mlako mleko izmrviti kvasac i jednu kašičicu šećera.
Dodati jednu kašičicu soli i pet kašika pavlake.Ostaviti na toplom mestu da nadođe. Kada kvasac nadođe, staviti ga u brašno i zamesiti testo. Ostaviti umešeno testo da odmara oko 30 minuta, pa ga premesite. Okruglu tepsiju podmazati i posuti brašnom, oblikovati pogaču i staviti u tepsiju. Ostavite još desetak minuta da odmara. Rernu zagrejte na 200 stepeni i pecite pogaču dok lepo ne porumeni. Pečenu pogaču ukrasite po ukusu.
Proleće budi toliko uspomena, miriše na cveće i kada je vetrovit dan i fijuče vetar za nekoga kao da svira najlepši orkestar i peva najlepši hor, sve je to lepo kada je čovek srećan za sreću je potrebno toliko malo, život je kao tren ....
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
Нема коментара:
Постави коментар