недеља, 4. октобар 2020.

Bundevara




 


Potrebno je:

Univerzalno testo za pitu 1kg brašna,
  • 2 dl ulja,
  • 1/2l vode (zimi se testo mesi mlakom a leti hladnom vodom) i
  • so.

Za fil je potrebno:

  • 1 kg rendane bundeve,
  • 10 kašika šećera,
  • 3 vanilin šećera i
  • 1dl ulja.


Priprema:


  • Bundevu izrendati dodati šećer i sve dobro izmešati.



Testo :


Brašno posoliti, dodati ulje i lagano sipati vodu neprestano mešajuci da se dobije meko testo.Mora dobro da se izradi.Podeliti na 4 dela pa svaki deo dobro izraditi na dasci posutoj brašnom. Rukom rastanjiti delove testa u prst debele lepinjice, svaku malo premazati uljem ili masti pa ih prekrijte krpom i ostaviti u toploj prostoriji da odstoje 30 min. Odstojale lepinjice se rastrezu rukom i prstima razvuku na krajevima da se dobije veći krug a onda se razvlače na stolnjaku.Krajeve lagano odcepiti i napraviti 5-tu lepinjicu.Testo se poprska toplim uljem ili masti. Nanosi se fil po celoj površini i savijaju se kore (fil u ovom slučaju je bundeve).U manjoj posudi se pomeša voda i ulje pa se gotova savijača poprska pre pečenja.Peći u jako zagrejanoj rerni na 200’.Pečena pita se poprska mlakom vodom i prekrije krpom da odstoji.

Ja sam bundevaru obilato posula šećerom u prahu.

Нема коментара:

Постави коментар