субота, 23. мај 2020.

Pita sa mlevenim mesom






Potrebno je:

  • 1 pakovanje lisnatog testa (2 table),
  • 700g mlevenog mesa, ja sam kombinovala svinjetinu i govedinu, 
  • 1 kašičica soli,
  • 1 kašičica ljute ili slatke mlevene paprika ( po ukusu)
  • seckani peršunov list  po ukusu,
  • pola kašičice bibera,
  • začin C po ukusu,
  • 1 struk praziluka i
  • 1 žumance.

Priprema:

Testo ostavite da se odmrzne pa ga razvucite u dva pravougaonika, ne previše tanko. Praziluk sitno iseckajte i propržite na ulju ili masti. Dodati mleveno meso, pobiberite, začin C po ukusu, sipati  malo vode i dinstati dok ne bude meko. U toku dinstanja dodajte mlevenu paprika, so, pred kraj dodajte seckan peršunov list i ostavite fil da se ohladi. Podmažite pleh, pospite brašnom  i stavite prvi  deo testa. Rešetkastom kašikom vadite ohlađeni mesni fil (ne sme da bude tečnosti )  stavljajte na sredinu testa pa ravnomerno rasporedite. Prekrijte drugom polovinom testa pa premažite žumancetom. Napravite brazde na testu da se testo ne diže  u toku pečenja a samim tim dekorativno  izgleda. Pecite pitu na 200 stepeni oko dvadeset minuta odnosno dok pita ne porumeni.

Uživajze u svakom zalogaju!

Нема коментара:

Постави коментар