субота, 26. август 2017.

Torta sa keksom i kruškama

















Potrebno je:
  • 300 g keksa ja sam koristila " Zlatni Pek,"
  • 300g krušaka,
  • 1 litar jogurta,
  • 5 kašika šećera,
  • 3 želatina,
  • grožđe za dekoraciju i
  • 250 ml šlag kreme.

Priprema:

Želatinu razmutiti sa 12 kašika hladne vode i ostaviti desetak minuta da nabubri.

U jogurt dodati šećer i promešati.

Na laganoj vatri otopiti želatin dodati jogurtu i sve dobro izmešati.

Okrugli pleh kome može da se skida obruč obložite keksom sa strane i po dnu, ( keks u ništa nemojte umakati). Po keksu rasporedite iseckane kruške i prelijte smesom od želatina, šećera i jogurta. Ostavite par sati u frižideru da se smesa stegne.

Umutite slatku pavlaku i premažite tortu. Ukrasite po ukusu.

Skinite obruč i poslužite.


Нема коментара:

Постави коментар