Potrebno je:
- 1 dl mleka ,
- 2 kašičice šećera,
- 1 kašičica soli,
- 1 kvasac ,
- 1 dl jogurta ,
- 4 kašike pavlake ,
- 1 dl ulj,
- 1 žumance,
- 600 g brašna.
Margarin za premazivanje.
Priprema:
U mlako mleko dodati šećer i kvasac i ostaviti da nadođe ,zatim dodati so,jogurt, pavlaku ,ulje ,žumance, brašno sve dobro sjediniti i ostaviti da naraste.Razvući oklagijom testo na oko 0,5 cm uzeti srednji poklopac od šerpe i opceći krug. Krug iseći po širini i premazati margarinom pa ukoso umotati. Spojiti krajeve i staviti u okruglu tepsiju. Uzeti veći poklopac od šerpe i ponoviti postupak. Pogaču celu premazati margarinom , posuti lanenim semenom i ostaviti da raste još oko pola sata, peći na 200 stepeni dok pogača ne dobije lepu zlatnu boju.
Priprema:
U mlako mleko dodati šećer i kvasac i ostaviti da nadođe ,zatim dodati so,jogurt, pavlaku ,ulje ,žumance, brašno sve dobro sjediniti i ostaviti da naraste.Razvući oklagijom testo na oko 0,5 cm uzeti srednji poklopac od šerpe i opceći krug. Krug iseći po širini i premazati margarinom pa ukoso umotati. Spojiti krajeve i staviti u okruglu tepsiju. Uzeti veći poklopac od šerpe i ponoviti postupak. Pogaču celu premazati margarinom , posuti lanenim semenom i ostaviti da raste još oko pola sata, peći na 200 stepeni dok pogača ne dobije lepu zlatnu boju.
Нема коментара:
Постави коментар