Potrebno je:
- 3 jaja,
- 6 kašika šećera ,
- 1 kašika vanilin šećera,
- 4 kašike ulja,
- 8 kašika brašna i
- 4 kašike mlake vode.
Priprema:
Umutiti jaja i šećer dodati vanillin šećer, ulje, vodu i na kraju brašno. Sve dobro sjediniti. U šoljice za kafu, i fildžane stavite papir za pečenje ili ih podmažite i pospite brašnom, Stavite jednu kašiku testa pa Sibirsku šljivu , pa opet testo. Uključiti rernu na 180°C, šoljice poređajte u tepsiju i pecite mafine oko 25 minuta. Probati sa drvenim štapićem da li su pečeni, ako se testo ne lepi za štapić mafini su pečeni.
Mafine možete posuti šećerom u prahu.
Uživajte u svakom zalogaju, to Vam želi Baćkova kuhinja!
Нема коментара:
Постави коментар