- 700 g brašna,
- 5 kašike jogurta,
- 5 kašike ulja,
- 1 žumance,
- 2 dcl mleka,
- 2 kafene kašičice šećera,
- 2 kafene kašičice soli i
- 40g svežeg kvasca.
Ulje, 100g rendanog sira i drveni štapić.
Priprema:
Zamesiti testo od gore navedenih sastojaka i ostaviti da naraste.
Zatim premesiti i podeliti na dve jufke. Jufke razvući i vaditi čašom kolutove.
Ređati po tri koluta, jedan na drugi a između svakog premazati uljem. Presaviti po pola, po sredini pritisnuti štapićem, zatim opet presaviti i drugi kraj i po sredini utisnuti štapić.
Cvetove slagati u podmazanu tepsiju, jedan do drugog na sredinu svakog cveta staviti malo rendanog sira. Peći na 200 stepeni oko 30 minuta i zatim pojačati na 250, preći dok ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар