- 500g brašna,
- 1 kocka kvasca,
- 0,5dl mlake vode,
- 2 dl mleka, 50g maslaca ili margarina,
- 1 kašičica šećera,
- 1 jaje i
- 1 kašičica soli.
FIL:
- 200g dimljene slanine,
- 3 jaja i
- peršunovo lišće.
PRIPREMA:
Kvasac razmutiti u mlakoj vodi, umešajte u brašno i dodajte sve ostale sastojke.Ostavite da naraste. Kada naraste ponovo ga premesite i još jednom ostavite da naraste. Rastanjite ga oklagijom .
Slaninu isecite na kockice stavite u tiganj, zagrejte i dodajte jaja, sve dobro izmešajte i ostavite da se ohladi. Fil razmašite po testu i pospite seckanim peršunovim lišćem. Urolajte, stavite u tepsiju i ostavite još malo da odmara. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok lepo ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар